Nieuwe locatie door goede samenwerking

Op 4 juli zetten Karolien de Jager, directeur Vastgoed bij Vestia en Marja van Leeuwen, bestuurder van Fonteynenburg, officieel hun handtekening onder het huurcontract van Fonteynenburg op de Huis te Landelaan 492 in Rijswijk.

34 bewoners vinden hier een nieuwe mooie plek voor de komende jaren, waarin hun huidige woonlocatie in Zoetermeer gerenoveerd wordt. Dankzij de samenwerking met Vestia, de gemeente Rijswijk, Den Haag en Zoetermeer en het warme welkom in de buurt zijn de bewoners goed geland op hun nieuwe woonplek.

Mooie oplossing
De cliënten van Fonteynenburg woonden voorheen in een oud verzorgingstehuis (’t Seghe Waert) in Zoetermeer. Omdat deze locatie de komende jaren geheel gerenoveerd wordt is Fonteynenburg in 2021 op zoek gegaan naar tijdelijke woonruimte. Helaas was er geen passende huisvesting voor de groep in Zoetermeer beschikbaar, maar wel in Rijswijk.
Marja van Leeuwen, directeur-bestuurder van Fonteynenburg, is erg blij met deze oplossing. “Na goed overleg met  de gemeente Rijswijk zijn we erin geslaagd deze mooie tijdelijke huisvesting voor onze cliënten te realiseren. Ook Vestia en de gemeentes Zoetermeer en Den Haag hebben bijgedragen aan deze oplossing. Er kwam nogal wat bij kijken om dit voor de cliënten te regelen, maar het is gelukt. Een goed voorbeeld hoe je samen met het netwerk tot mooie resultaten kan komen.”

De nieuwe bewoners
De nieuwe bewoners van de Huis te Landelaan 492 hebben allen een psychische kwetsbaarheid en kunnen (nog) niet zelfstandig wonen. Ze wonen daarom in een beschermde omgeving met begeleiding. Samen werken ze actief aan hun herstel, op weg naar zo zelfstandig mogelijk wonen. Velen hebben een baan of gaan naar participatie- en educatiecentra. Er wordt gezamenlijk gekookt en gerecreëerd voor die mensen die dat voor hun herstel nodig hebben.
De begeleiders van Fonteynenburg zijn dag en nacht aanwezig op de Huis te Landelaan. Zodra de locatie in Zoetermeer gerenoveerd is, keren de bewoners weer terug naar Zoetermeer.

Welkom in de buurt
In de afgelopen weken zijn de bewoners verhuisd naar hun nieuwe locatie in Rijswijk. Ook de buurtbewoners zijn actief betrokken bij de komst van Fonteynenburg in de wijk; ze ontvingen een brief en in april is er een speciale buurtbijeenkomst georganiseerd voor alle wijkbewoners en de winkeliers.  Deze bijeenkomst  leverde meteen twee nieuwe vrijwilligers op die willen helpen op de locatie en er zijn plannen voor een buurtbarbecue in het najaar.
Karolien de Jager, directeur van Vestia is blij met de nieuwe bewoners van het pand. “Ik vind het hartverwarmend om te zien hoe blij de bewoners zijn met hun nieuwe appartement en hoe zij  na een paar weken al zo gesetteld zijn in deze nieuwe omgeving. Vestia heeft hier graag aan mee gewerkt.”

 

Bijschrift foto:

Karolien de Jager (links, Vestia) en Marja van Leeuwen (rechts, Fonteynenburg) ondertekenen het contract in bijzijn van cliënten van de locatie aan de Huis te Landelaan.

 

 

 

 

 

Locatie Huis te Lande

Goede samenwerking