Fonteynenburg zoekt altijd naar nieuwe collega's

Fonteynenburg werkt in onze verschillende woonvormen en bij de cliënten thuis samen aan herstel. Dit doen we met herstelcoördinatoren, herstelbegeleiders en herstelondersteuners. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's, mensen die samen met onze cliënten mogelijkheden waar willen maken.


Herstelcoördinatoren (Persoonlijk begeleiders) bij Fonteynenburg

Bij Fonteynenburg werken meerdere herstelcoördinatoren. Als herstelcoördinator begeleid je cliënten met psychische en/of co-morbiditeitsvraagstukken bij het zo zelfstandig mogelijk functioneren: thuis en in onze beschermde woonvormen. Je stelt samen met de cliënt een begeleidingsplan op, formuleert begeleidingsdoelen en draagt zorg voor de uitvoering en de evaluatie van de plannen. Je geeft functioneel leiding aan (coördineert) herstelbegeleiders en herstelondersteuners en onderhoudt indien nodig contacten met zorgdeskundigen en behandelaars.

Onze kerntaak is het bijdragen aan herstel. Fonteynenburg werkt buitengewoon, vol vertrouwen en energiek aan het herstel van cliënten. Dan doen wij middels de SRH (Steunend Relationeel Handelen) methodiek. Hierbij gaan we uit van de krachtbenadering, we kijken wat cliënten kunnen.

De begeleiding staat in dienst van het herstelproces. Onze Herstel coördinatoren hebben een regierol ten opzichte van de begeleiding van de cliënt. Zij coördineren het begeleidingsproces van de cliënt naar herstel. Dat doen zij o.a. door het zorgen voor goede afstemming met herstelbegeleiders, ondersteuners, behandelaren en andere zorgdeskundigen. We stellen met de cliënt een begeleidingsplan op met doelen. De coördinator draagt zorg voor de uitvoering en de evaluatie van de plannen. Zo houden we de kwaliteit van het zorgaanbod hoog.

Functie-eisen
Solliciteer je als herstelcoördinator, dan is minimaal een sociaal agogische, of verpleegkundige opleiding op niveau 5 (hbo) vereist, aangevuld met ervaring in de psychiatrie en kennis van rehabilitatie, psychiatrische ziektebeelden en specifieke doelgroepen (co-morbiditeitsvraagstukken of multi problematiek). Je bent in staat om zelfstandig begeleidingsplannen op te stellen, uit te voeren, te coördineren en evalueren. Je hebt aantoonbare coachende- en adviesvaardigheden. Je hebt ervaring met collega’s functioneel aansturen en je beschikt over geduld en doorzettingsvermogen. Je vindt het leuk om in een zelfsturend team te werken en naast je taken als begeleider ook andere team-gerelateerde taken op te pakken.

Wil je meer weten, kijk bij onze vacatures en ga met ons in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden!

“Samen met herstelbegeleiders, herstelondersteuners én ervaringsdeskundigen werken we mét de cliënt. Samen stellen we het begeleidingsplan op. De cliënt doet actief mee, je staat naast elkaar en zo bereiken we gezamenlijke doelen!”


Herstelbegeleiders (Woonbegeleiders) bij Fonteynenburg

Bij Fonteynenburg werken meerdere herstelbegeleiders.

Als herstelbegeleider begeleid je cliënten met psychische kwetsbaarheid en/of meervoudige problematieken bij het zo zelfstandig mogelijk functioneren: thuis en in onze beschermde woonvormen. Je bent mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van het zorgaanbod, en levert een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van het begeleidingsplan. Je ziet toe op de (persoonlijke) hygiëne in huis, maakt met de cliënten afspraken over huisregels, budgetten en huishoudelijke taken, zorgt voor een goede overdracht aan collega’s en handelt bij calamiteiten. Je stimuleert een gezellige sfeer in de woongroep: observeert hoe cliënten met elkaar en met de woning/het huishouden omgaan, bemiddelt bij meningsverschillen tussen cliënten (en buren), stimuleert en helpt bij het plannen van uitstapjes en vakanties.

Functie-eisen
Solliciteer je als herstelbegeleider, dan is minimaal een sociaal agogische of verzorgende opleiding op niveau 4 (mbo) vereist, aangevuld met kennis van psychiatrie en rehabilitatie. Je hebt een praktische instelling in het werken met cliënten. Je vindt het leuk om in een zelfsturend team te werken en naast je taken als begeleider ook andere team gerelateerde taken op te pakken. Je bent bereid om onregelmatig te werken (dag-, avond- en weekenddiensten).

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden als herstelbegeleider bij Fonteynenburg, kijk naar onze vacatures en ga met ons in gesprek!

“Ik werk in mijn team met een prettig rooster; soms kan ik zo ook nog inspringen op een andere locatie. Leuk om te zien hoe ze daar samenwerken!”


Herstelondersteuners bij Fonteynenburg

Als herstelondersteuner werk je samen met de cliënt toe naar een grotere zelfstandigheid in wonen, werken en leven.  Je ondersteunt bij de dagelijkse activiteiten binnen het huishouden. Denk hierbij aan boodschappen doen, schoonmaken en samen koken

Functie-eisen
Solliciteer je als herstelondersteuner, dan is minimaal een afgeronde MBO opleiding niveau 2 vereist, aangevuld met ervaring en kennis in ons werkveld. Je hebt een flexibele houding en bent bereid om onregelmatig te werken.

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden als herstelondersteuner bij Fonteynenburg, kijk naar onze vacatures en ga met ons in gesprek!

“Mijn werk is intensief maar iedere dag is anders!”