WAT BIEDEN WIJ?

Gewoon wonen, werken en leven in je eigen huis, met ondersteuning. Volwassenen met een psychische kwetsbaarheid die zelfstandig wonen, hebben soms ondersteuning nodig; voor korte of langere periode. Fonteynenburg biedt begeleiding, thuis bij jou, bij ons in een beschermde woonlocatie, of zelfstandig in onze beschermd thuis appartementen. Kies hieronder één van de mogelijkheden en lees meer.

Onze verschillende begeleidingsmogelijkheden op een rij:

  • Begeleiding thuis:
    Gewoon wonen, werken en leven in je eigen huis, met ondersteuning. Volwassenen met een psychische kwetsbaarheid die zelfstandig wonen, hebben soms ondersteuning nodig; voor korte of langere periode. Buitengewoon met Fonteynenburg, ook met uitdagingen. Fonteynenburg biedt Begeleiding Thuis. Deze begeleiding is gericht op het dagelijks wonen, werken en leven.. Klik hier om meer te lezen


  • Beschermd thuis: Op de Curtisslaan wonen volwassenen vanaf 23 jaar met een psychische kwetsbaarheid in een studio met begeleiding. Het staat in het teken van de (her-)start van het huishouden. Vanaf hier leert men om te gaan met buren, post, boodschappen doen en met de administratie bijhouden. Maar ook het schoonhouden van het huis en het opbouwen van sociale contacten. Tijdens een aantal contactmomenten met een begeleider wordt er samen gekeken wat er nodig is om vooruit te gaan. Samen wordt er ook gebouwd aan een eigen netwerk. Vrienden, familie, buren, iedereen die kan helpen op weg naar herstel. Nu én in de toekomst. Want we zien mensen graag komen, maar nog liever zien we iemand positief weer vertrekken na een jaar of twee. Dan is men klaar om zelfstandig door te gaan! Klik hier om meer te lezen

  • Beschermd wonen: Bij een Beschermd Wonen locatie wonen cliënten vanaf 18 jaar met een psychische kwetsbaarheid waar dagelijks ondersteuning en begeleiding geboden kan worden. Wij zorgen voor begeleiding op maat. In totaal zijn er tien beschermd wonen locaties verdeeld over Rijswijk, Zoetermeer, Voorburg en Den Haag. Deze locaties hebben allemaal een uniek karakter, waardoor iedereen op zijn eigen manier kan herstellen. Fonteynenburg staat naast haar cliënten en kijkt samen wat er nodig is om een fijn leven te kunnen leiden. Zolang als nodig is
    Klik hier om meer te lezen


  • Participatie & Educatie bij CJOE@Fonteynenburg: Fonteynenburg biedt activiteiten die gericht zijn op je netwerk, ontmoeting, werk maar ook ontspanning. Speciale trainingen, activiteiten gericht op herstel, samen werk je verder aan herstel. Eigen ideeën zijn ook altijd welkom!
    Klik hier om meer te lezen


 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier een filmpje over hoe jij kan werken aan herstel bij Fonteynenburg!


ELKE DAG IS EEN KANS

Samen aan de slag!

Kijken wat we samen bereiken

Zo zijn we op ons best!

In twee eenvoudige stappen begeleiding aanvragen

Stap 1

Indicatieaanvraag doen

Allereerst is er een indicatie nodig. Dit kan bij de gemeente aangevraagd worden via de WMO. Ook kan er Begeleiding thuis geboden worden met een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg, het gaat dan om de WLZ GGZ 1, 2 en 3. De aanmelding kan gedaan worden door het aanmeldformulier van Fonteynenburg in te vullen en een kopie van de WLZ of WMO indicatie mee te sturen. Als er reclasseringstoezicht is, dan kan de aanmelding via het Informatiesysteem Forensische Zorg (IFZO) gedaan worden.

Kies hiernaast de gemeente waar je woont/ waar de cliënt woont en klik op de link. Zo kom je uit bij de website van deze gemeente waar je een indicatie kan aanvragen.

De AGB code om cliënten aan te melden voor Fonteynenburg is 72727235

Zonder indicatie kunnen wij geen begeleiding bieden!

Stap 2

Indicatieaanvraag doen

Zodra jouw indicatie binnen is én het volledig ingevulde aanmeldformulier gaat onze Zorgtoeleiding voor je aan de slag. Om de aanmelding vlot te laten verlopen is het van belang dat je dit formulier volledig invult.

Neem bij vragen gerust contact op met onze Zorgtoeleiding:

085 - 485 69 01
zorgtoeleiding@fonteynenburg.nl
Download aanmeldformulier

Verstuur het formulier samen met de bijgevoegde bijlagen naar: zorgtoeleiding@fonteynenburg.nl

Liever per post versturen? (Houdt rekening met een langere verwerkingstijd)
Stichting RIBW Fonteynenburg
t.a.v. Zorgtoeleiding
Papyruspad 1
2283 HG Rijswijk

In Zoetermeer biedt Fonteynenburg begeleiding thuis via inZet. inZet is een samenwerkingsverband tussen negen aanbieders van zorg, welzijn en advies bij opvoeding in Zoetermeer. Het is belangrijk om de aanmelding via Inzet te laten verlopen.

Als er een indicatie is, dan neemt de Zorgtoeleiding jouw aanmelding graag in behandeling.  Heb je vragen over jouw mogelijkheden voor Begeleiding thuis of wil je een keer met ons in gesprek? Bel ons via 088 5050101 of stuur een mail naar zorgtoeleiding@fonteynenburg.nl

 

Bekijk via de button onze folder:


Iedereen is
bijzonder

Fonteynenburg is anders, omdat de cliënten, ervaringsdeskundigen en medewerkers dat ook zijn.


BUITENGEWONE MENSEN OP
BIJZONDERE LOCATIES