GGZ rookvrij

Fonteynenburg is een rookvrije organisatie. Wij vragen naast onze collega's en cliënten, ook onze leveranciers en netwerkpartners zich te houden aan ons anti-rookbeleid bij het betreden van onze terreinen en locaties. Wij geloven in gezond wonen, werken en leven en streven daarom het Rookvrij beleid van GGZ Nederland na.

 


Wat verstaat GGZ Nederland onder rookvrije zorg?

  1. Rookvrije gebouwen en terreinen.
  2. Zorgprofessionals en andere medewerkers in de zorg roken niet onder werktijd en zijn ook niet herkenbaar als roker op hun werkplek.
  3. Zorgprofessionals en andere medewerkers in de zorg kunnen desgewenst worden ondersteund bij het stoppen met roken.
  4. Cliënten worden gediagnosticeerd in hun eventuele rookgedrag en kunnen actief en bij herhaling worden ondersteund richting stoppen met roken.
  5. Ook in de ambulante begeleiding kunnen zorgprofessionals en medewerkers hun werk rookvrij doen (bijvoorbeeld bij thuisbezoek, ontwikkelen van een ‘rookvrije werkplek’).
  6. Leveranciers aan de zorg (zoals taxichauffeurs, schilders, wasserijen, groothandels) worden actief gewezen op het rookvrij beleid van de zorgaanbieder en worden hier door hen ook aan gehouden.

In 2025 alle lidinstellingen rookvrij

In 2025 zijn alle lidinstellingen van de Nederlandse ggz rookvrij. Dit geldt zowel voor de professionals en cliënten, als voor de leveranciers en bezoekers. We snappen dat het rookvrij maken van de instellingen niet makkelijk is en zullen instellingen waar mogelijk ondersteunen in het uitleggen van deze boodschap en bij de implementatie van het rookvrij-beleid. Dit vanuit de kerngedachte dat de gezondheidszorg er is om mensen beter te maken. Daar past roken niet bij.


Buitengewone mensen op
bijzondere locaties!