Howie the Harp Haaglanden

Anton Constandse en Fonteynenburg hebben gezamenlijk een intentieverklaring gesloten met Pameijer om de opleiding Howie the Harp naar de regio Haaglanden te halen. Een mooie kans voor mensen met ervaring in psychische kwetsbaarheid om deze professioneel in te zetten. Zo help je anderen!

 


Anton Constandse en Fonteynenburg hebben gezamenlijk een intentieverklaring gesloten met Pameijer om de opleiding Howie the Harp naar de regio Haaglanden te halen.

Howie the harp is een opleiding tot ervaringsdeskundige. Je leert persoonlijke ervaringen van enige afstand bekijken en haalt er eigen levenslessen uit. Zo zet je jouw ervaring om naar ervaringskennis. Het is die kennis die jou en jouw medestudenten onderscheidt van klassiek opgeleide hulpverleners. Vanuit ervaringskennis en theoretische kennis werk je toe naar de professionele praktijk. Met een Howie-certificaat kan je direct aan de slag als ervaringsdeskundige of doorstromen naar een MBO-3 of MBO-4 opleiding.

De opleiding ontleend zijn naam aan Howard Geld. Howard was iemand die zijn psychische kwetsbaarheid wist om te zetten in een kracht om anderen te helpen. Samen met de Amerikaanse organisatie Community Access heeft hij de opleiding Howie the Harp ontwikkeld. Tien jaar geleden heeft Pameijer het concept Howie the Harp naar Nederland gehaald en inmiddels heeft Howie leslocaties in Rotterdam, Amsterdam en Tilburg.

Het doel is om op korte termijn te starten met de eerste lichting Haagse Howie the Harpstudenten. De intentieverklaring is getekend door de bestuurders: Marja van Leeuwen (Fonteynenburg), Edwin ten Holte (Anton Constandse) en Jan Alblas (Pameijer).

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Howie the Harp als studie, of zoek je mogelijkerwijs geschikte ervaringsdeskundigen om in jouw organisatie in te zetten? Kom naar één van onze informatiebijeenkomsten:

Komende bijeenkomsten van Howie the Harp Haaglanden:

2 mei 2023 van 9.00 uur tot 12.00 uur op het Service Bureau van Fonteynenburg

6 juni 2023 van 15.00 uur tot 17.00 uur bij Anton Constandse De Werf

Of neem gerust contact op met Eveline Fortanier via e.fortanier@stichtingantonconstandse.nl