inZet is er sinds 2021 voor iedereen met een zorg- of hulpvraag in Zoetermeer én voor iedereen die iets wil doen of wil betekenen voor een ander. Jong of oud, je bent altijd welkom. inZet is dé organisatie voor zorg en welzijn in het hart van elke wijk. Maar ook de plek waar jij altijd welkom bent om binnen te lopen met jouw spontane vraag of gewoon voor een praatje over wat jou bezig houdt. Fonteynenburg is één van de negen partijen die de diensten van inZet aanbieden aan de inwoners van Zoetermeer.

Meedoen en ondersteunen

inZet verbindt professionals, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, mantelzorgers en inwoners in de wijk met elkaar. Iedereen doet ertoe. Of je nu iets wilt vragen, wilt meewerken, meedoen of gewoon even onder de mensen wilt zijn. Praten, luisteren, elkaar helpen en samen oplossingen zoeken, daar draait het om.
De vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en professionals van inZet hebben kennis en bundelen jarenlange ervaring in zorg en ondersteuning op één plek. Zowel in de wijk als digitaal. inZet zoekt voor en met jou antwoord op vragen, sluit aan op jouw persoonlijke en praktische behoefte en zoekt met jou, vrienden, buren en familie in jouw omgeving naar passende oplossingen. Van activiteiten die bij jou passen, via vrijwilligerswerk tot zorg, aandacht en praktische ondersteuning als dat nodig is. Of het nu gaat om een snelle spontane vraag of over echte problemen; je doet bij ons één keer jouw verhaal en we helpen je meteen op weg.

Achtergrond

Sinds 1 mei 2021 werken negen organisaties in Zoetermeer samen op het gebied van ondersteuning, welzijn en preventieve jeugdhulp. inZet heeft ook een samenwerkingsverband een aantal vaste partners met elk een eigen specialisme. De negen organisaties waren allemaal al actief in Zoetermeer en zijn daardoor goed op de hoogte van de Zoetermeerse samenleving.
inZet is één centrale organisatie voor inwoners met een hulpvraag, iedereen is welkom. De ondersteuners zijn te vinden op zes inlooplocaties in het hart van de wijken en via één centrale website en één centraal telefoonnummer. Alle ondersteuners en veel vrijwilligers werken nauw samen binnen inZet.

inZet: één ingang voor alle vragen: www.inzet-indewijk.nl

  • Voor inwoners is er één centrale ingang voor elke hulp-, ontwikkel- of ondersteuningsvraag zonder eerst te moeten uitzoeken waar je met een (vaak meerledige) vraag terecht kunt;
  • Een medewerker van inZet denkt en werkt als centraal aanspreekpunt mee aan de oplossingen op maat die voor de inwoner of het gezin passend is.
  • Een medewerker van inZet denkt met de inwoners mee over het ontwikkelen van basis- en gezondheidsvaardigheden en passende welzijnsactiviteiten.
  • Hoofddoel is naast een efficiëntere ook een effectievere werkwijze te realiseren waarbij inwoners makkelijker en sneller krijgen wat ze nodig hebben en/of via inZet doorverwezen worden naar bijvoorbeeld meer gespecialiseerde hulp.