Een plek waar je jezelf kan zijn

In de Muziekbuurt in Rijswijk vind je De Smeltkroes, de inloop van Fonteynenburg en het Leger des Heils. Zoals de naam al zegt, De Smeltkroes is waar iedereen elkaar kan ontmoeten en je op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek kan. Een plek waar je jezelf mag zijn, ongeacht je achtergrond.
Wij ondersteunen mensen, waar nodig. Zo kan je bijvoorbeeld te maken hebben met angststoornissen, depressie, eenzaamheid of een burn out. Maar ook voor een kop koffie en gezelschap ben je hartelijk welkom bij De Smeltkroes.

Wij bieden je een veilige plek, waar we allemaal gelijkwaardig zijn. Je bent niet alleen, bij De Smeltkroes werken mensen die zelf ook met de nodige problemen te maken hebben gehad en als geen ander weten hoe dat is, maar vooral: hoe je daar toch weer uit kan komen. Dit doen we samen met en voor elkaar.

De Smeltkroes is altijd opzoek naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden om het aanbod voor bezoekers te verbreden. Zo werken we al samen met Buurtbloei Rijswijk, Welzijn Rijswijk, het AZC, maar denk ook aan de diverse wijkteams, zoals Parnassia, Impegno, Middin etc.

Laat je dan ook niet weerhouden om bij ons langs te komen als je bijvoorbeeld al begeleiding thuis hebt. Juist dan kan De Smeltkroes een mooie plek zijn voor je sociale contacten of om er gewoon eens even uit te zijn.

Wij bieden diverse activiteiten aan zoals herstelwerkgroepen, lotgenotenbijeenkomsten en individuele gesprekken. Maar ook denken we mee hoe bezoekers hun weg weer terug kunnen vinden naar de samenleving. We bieden bijvoorbeeld kookactiviteiten aan, of  je kan werken in onze tuin.

Je bent van harte welkom bij De Smeltkroes! Ons adres is Pieter Postmapad 4 in Rijswijk.

Meer weten over wat we voor jou kunnen doen? Bel dan met Wendy de Graaf 06 – 86 85 38 45 Maar het allermakkelijkste is: gewoon even langskomen!

 

De Smeltkroes in de Muziekbuurt in Rijswijk