Participatiecoördinator ontwikkelt corona spel!

Omgaan met corona, soms is het lastiger dan je denkt. Vooral als je ook te kampen hebt met een psychische kwetsbaarheid. Onze participatiecoördinator Annette verzon hier een oplossing voor: het corona spel. Spelenderwijs leren begrijpen wat corona is en hoe je jezelf en je omgeving kan beschermen tegen dit virus.

Corona regels zijn soms niet te begrijpen!

Annette, Participatiecoördinator bij onze dagbestedingslocatie CJOE in Zoetermeer, ontwikkelde een speciaal voorlichtingsspel na een persoonlijke ervaring met een geschrokken cliënt. Door dit te spelen leert zij bezoekers met corona regels om te gaan.

Het klinkt misschien raar, corona als spelletje, maar het is heel simpel. Door dit spel leer je op eenvoudige wijze meer over omgaan met de wereld van corona.

Sinds maart 2020 leven we in een andere wereld. De wereld van corona met allemaal regels waar we ons aan moeten houden. Mensen met een psychische kwetsbaarheid vinden deze veranderingen, net als iedereen trouwens, lastig en niet altijd te begrijpen. Annette merkte in gesprekken met deelnemers van de CJOE dat de gevaren en vooral ook de maatregelen niet altijd even helder zijn voor iedereen. Haar oplossing werd het coronaspel, een bordspel om de regels beter te snappen, voor diegenen die daar moeite mee hebben. Een spel bedoeld voor iedereen om te leren omgaan met corona. En er is veel vraag naar, het wordt zelfs verkocht op Bol.com!

“Stel je bent zelf een keer verkouden, dan weet je, omdat je het spel hebt gespeeld, dat je je moet laten testen. Tijdens het spel kun je praten over wat het voor je betekent en houd je elkaar op de hoogte van de actuele maatregelen.

Het spel is ontwikkeld in september 2020, met de toen geldende regels. Dus de aanscherpingen van de maatregelen zitten hier nog niet bij. Maar er is ruimte om zelf uit te breiden. Zo blijf je op de hoogte. Het spel is “corona proof”, dat betekent dat ieder zijn eigen spelbord, dobbelsteen en pion heeft. Een leerzaam en makkelijk te spelen spel voor meer begrip en duidelijkheid!

Spelenderwijs ruimte voor begrip!

Inhoud van het spel:
Uitvoering: voor 2 personen Het spel zit in een doorzichtige map met twee spelborden, twee dobbelstenen en twee pionnen.

Wil je meer weten over het corona spel, of het spel bestellen? Via deze link kom je op de speciale bestelpagina van BOL.

 

 

 

 

 

 

Leer spelenderwijs omgaan met de maatregelen!

Annette met het door haar bedachte corona spel