‘De Fonteynenburger’

Fonteynenburg brengt een nieuwe krant uit voor geïnteresseerde collega’s, relaties en belangstellenden, De Fonteynenburger. In deze krant lees je meer over ons werk, verhalen van onze cliënten, ervaringsdeskundigen en overige collega’s. Een bijzonder kijkje in de wereld waarin wij mogelijkheden waarmaken. We plaatsen ook een digitale variant op onze website zodat iedereen deze kan lezen.

“Mijn grootste kracht is dat ik in
mezelf ben blijven geloven.”

Onze ervaringsdeskundige Jeroen vertelt in het artikel op de voorpagina over zijn reis van cliënt naar zijn huidige plek binnen Fonteynenburg als ervaringsdeskundige.
Zijn verhaal van mogelijkheden waarmaken.


Tegen stigma en vóór verbinding!

Een mooi voorbeeld van de-stigmatisering: levensverhalen. Wekelijks gaan cliënten en collega’s met elkaar in gesprek op een bijeenkomst waar er door verhalen verbindingen tot stand komen tussen mensen, en waar een open dialoog is. Hier geen verschil tussen collega’s en cliënten meer, maar gewoon mensen samen in gesprek. Een open ontmoeting biedt ruimte voor gesprek!

“Hij kan vrijuit praten maar ik niet!”

Lya, collega ervaringsdeskundige vertelt over haar coming-out als ervaringsdeskundige. Door collega Jeroen over de streep getrokken om zicht te outen tegen een cliënt. Wat bij een cliënt in een gesprek naar buiten kwam, vormde voor haar het begin van een opleiding tot- en een nieuwe carrière als ervaringsdeskundige.

Lees dit alles en meer in ons eerste nummer van de Fonteynenburger! Download de krant hier!

Ervaringsdeskundige Jeroen vertelt over zijn herstel

Een doorsnee middag op CJOE@Zoetermeer