Woonbegeleider bij Fonteynenburg: iets voor jou?

Salar vertelt hoe zij het vindt om bij Fonteynenburg te werken. Zij is woonbegeleider op onze locatie in Ypenburg.

 

 

“Als ik een cliënt zie stralen als hij een doel heeft bereikt, dan word ik zelf ook blij”

Ik werk al 4 jaar bij  Fonteynenburg, eerst als ondersteuner nu als herstelbegeleider. Samen met cliënten werk ik vaak aan kleinere doelen, bijvoorbeeld aan het op orde brengen van de administratie. We starten altijd met een overleg hoe we het samen aan gaan pakken. We maken een begeleidingsplan met kleine stappen. Maar het allerbelangrijkste is dat je in het begin al vertrouwen opbouwt. Ik zorg dat ik er voor ze ben, ik neem de tijd en vraag goed door wat de cliënt zelf het liefste wil.

Het doet me goed om te zien hoe we er samen naar toe werken dat een cliënt weer op zichzelf kan wonen. Stapje-voor-stapje komen we er wel. Uiteindelijk doen ze het helemaal zelf en ik help ze op weg.

Als ik een cliënt zie stralen als hij of zij een doel heeft bereikt, dan word ik zelf ook blij. De glimlach van een cliënt doet me echt veel, ik zie graag dat ze happy zijn.
Wil je mijn collega worden? Kijk dan eens naar deze vacatures voor woonbegeleider.

 

Salar en Richard