Voetbal Verbindt Toernooi

OP 12 JULI WAS HET WEER ZOVER: VOETBAL VERBINDT 2019

Bekijk hier de foto's van dit geweldige evenement!


Wat is Voetbal Verbindt?

Voetbal Verbindt is een gezellige voetbaldag, georganiseerd door Fonteynenburg, met het doel verschillende groepen uit de samenleving bij elkaar te brengen. Tijdens het toernooi, dat voor de zesde keer plaats vindt, strijden voetballers met en zonder psychiatrische achtergrond om de beker en vóóral om de eer. Respect voor elkaar en plezier in het spel; daar gaat het om.

Samen voetballen, verbonden met elkaar is: samen scoren!

 

Dagprogramma

11:30/12:00 uur               Aanmelden bij de wedstrijdtafel

12:00 uur                            Openingswoord

12:15 uur                            Begin van het toernooi

17:05 uur                            Finale wedstrijd

17:20 uur                            Prijsuitreiking en afsluitingswoord

17:30 uur                            Opening buffet

Speeltijden kunnen licht afwijken door het uiteindelijke aantal deelnemende teams.
Alle wedstrijden worden gespeeld op de sportvelden van Forum Sport,Prins Bernhardlaan 242, 2273 BP Voorburg

 

WIE ZIJN WIJ

Voetbal Verbindt wordt inmiddels georganiseerd door heel veel enthousiaste mensen, maar het idee ligt oorspronkelijk bij Marcia Quandt en Sanna Ali Toloba de Boer. Marcia woont zelfstandig met Begeleiding thuis vanuit Fonteynenburg. Marcia vertelt: “Toen ik 17 was, ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de psychiatrie. Waar ik vooral tegenaan liep waren de vooroordelen die mensen hebben. Hierdoor moest ik mijzelf twee keer zo hard bewijzen. Ik denk dat dit mede komt over hoe er in de media een bepaald beeld van de psychiatrie wordt geschetst.” Sanna haakt daarop in. Zij werkt al wat jaren bij Fonteynenburg als wbegeleider en ziet ook het maatschappelijke belang om, via een weg als Voetbal Verbindt, participatie en psychiatrie met elkaar te verbinden.

AANLEIDING
Nog altijd worden mensen met een psychische kwetsbaarheid beschouwd als ‘anders’. Mensen hebben vaak hun vooroordelen en zijn verbaasd als ze iemand ontmoeten die een 'iets' heeft. Dit is precies het punt; mensen met een psychische aandoening zijn net zo ‘normaal’ als jij en ik.

Want, wat is nou eigenlijk normaal?

 

DOEL

Ons doel is om jaarlijks een leuke dag te organiseren met een sportieve insteek. Daarnaast is een belangrijk doel om door middel van voetbal, mensen met elkaar te laten verbinden. Met of zonder diagnose.

Voetbal Verbindt is een toernooi om verschillende groepen uit de samenleving bij elkaar te brengen. Om verschillende mensen/groepen/bedrijven betrokken te maken bij de organisatie zullen de kosten laag blijven en de verbondenheid des te groter!

 

Hoe neem je deel?

Wil jij je ook aanmelden met je eigen team, of wil je als individuele speler aansluiten bij een van de andere teams? Geef je op en kom ook!

Er wordt in teams van 7 tegen 7 gespeeld. Een team bestaat uit maximaal 10 spelers. Als een team meer spelers heeft wordt er gewisseld. Een team met minder spelers zal waar mogelijk aangevuld worden. Heb je geen team maar wil je wel deelnemen aan het toernooi, geef je op, dan plaatsen wij je in een team.

Hoe geef ik me op?

Stuur ons via de knop hieronder op door een mail te sturen met daarin je naam, telefoonnummer. Meld ook of je alleen deel wilt nemen of dat je met een team van 7 tot 10 spelers komt. Heb je vragen, stel ze gerust in de mail.

 

 

 


Voetballen om de beker en vóóral om de eer