Preventieve Corona-maatregelen bij Fonteynenburg

 Om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen en om cliënten en medewerkers te beschermen
is een aantal maatregelen van kracht bij Fonteynenburg. Wij volgen altijd de adviezen van het RIVM.


Maatregelen in het kort

Als regionale GGZ-organisatie nemen we onze verantwoordelijkheid in het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus. In normale omstandigheden maken we met onze medewerkers en cliënten vanzelfsprekend dagelijks vele bewegingen en onze deuren staan open voor bezoek en anderen. In lijn met de oproep van de overheid beperken we die bewegingen zoveel mogelijk beperken. De prioriteit daarbij ligt bij het beschermen van cliënten en medewerkers en daarom is een aantal maatregelen van kracht

Educatie- en participatiecentra CJOE beperkt geopend.
Onze educatie- en participatiecentra CJOE zijn gedeeltelijk open om onze cliënten de dagbesteding te bieden die hen helpt in hun herstel. Het gaat om onze locaties in Ypenburg, Zoetermeer, Leidschenveen en Rijswijk. Onze inloopvoorziening De Smeltkroes in Rijswijk is op dit moment vooral gericht op het organiseren van een maaltijdvoorziening voor wijkbewoners en voert gesprekken bij mensen thuis.

Maatregelen bij locaties voor Beschermd wonen
De begeleiding bij de locaties voor Beschermd wonen gaat gewoon door zoals cliënten van ons gewend zijn. Wél met aangescherpte hygiëneregels, conform de instructies vanuit het RIVM. Cliënten met verkoudheids- of andere corona-gerelateerde klachten blijven op hun kamer en medewerkers met ziekte verschijnselen blijven thuis. Bezoek op onze locaties voor Beschermd wonen is op dit moment in zeer beperkte mate mogelijk.
Wij adviseren om het contact vooral digitaal te houden. We hebben onze cliënten hierover geïnformeerd.

Service Bureau in Rijswijk gesloten
Alle afspraken op ons Service Bureau in Rijswijk vervallen voorlopig en worden vervangen door telefonische of mailafspraken.

Zorgtoeleiding blijft bereikbaar
De Zorgtoeleiding van Fonteynenburg blijft bereikbaar via 085-485 69 01 en via zorgtoeleiding@fonteynenburg.nl

Minder huisbezoeken
Ons ambulante team heeft gewoon contact met cliënten en zorgt voor voldoende bescherming met mondkapjes en andere beschermende middelen. Sommige afspraken vinden in de buitenlucht plaats omdat de woning te klein is om bezoek op een veilige manier te laten plaatsvinden. We hebben onze cliënten hierover geïnformeerd.

Extra aandacht voor corona-effect op psychische kwetsbaarheid
Vanzelfsprekend besteden we bij onze begeleiding veel aandacht aan de effecten van de corona-uitbraak op onze cliënten. We denken met hen mee hoe zij er het beste mee om kunnen gaan en zich voor kunnen bereiden.. Bijvoorbeeld hoe zij persoonlijk om kunnen gaan met de instructies vanuit de overheid en hoe zij de komende weken door komen met boodschappen doen enz. Er is door een participatiecoördinator van CJOE@Zoetermeer zelfs een corona spel ontwikkeld om cliënten om te leren gaan met de corona maatregelen en hoe ze zich zelf kunnen beschermen.

Corona-team voor begeleiding medewerkers
Fonteynenburg heeft een eigen Corona-regieteam ingesteld om medewerkers en cliënten zo goed mogelijk te informeren en begeleiden. Er vindt wekelijks centrale communicatie plaats en vragen worden zo snel mogelijk beantwoord. Cliënten houden we ook regelmatig op de hoogte.

Aanpassingen
We bekijken dagelijks opnieuw of deze maatregelen moeten blijven bestaan of aangepast worden, rekening houdend met het advies vanuit de RIVM.

We dragen met deze maatregelen bij aan het tegengaan van verdere verspreiding van het coronavirus en houden op deze manier onze essentiële begeleiding in stand en beschikbaar.

Vragen
Heb je vragen over hoe we omgaan met corona maatregelen binnen Fonteynenburg? Neem dan gerust contact op met het Service Bureau van Fonteynenburg. Telefoon 085-485 69 00 of via info@fonteynenburg.nl

 


Buitengewone mensen op
bijzondere locaties!