Preventieve Corona-maatregelen bij Fonteynenburg

 Om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen en om cliënten en medewerkers te beschermen
is een aantal maatregelen van kracht bij Fonteynenburg. Wij volgen altijd de adviezen van het RIVM.


Maatregelen in het kort

Als regionale GGZ-organisatie nemen we onze verantwoordelijkheid in het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus. In normale omstandigheden maken we met onze medewerkers en cliënten vanzelfsprekend dagelijks vele bewegingen en onze deuren staan open voor bezoek en anderen. In lijn met de oproep van de overheid beperken we die bewegingen zoveel mogelijk beperken. De prioriteit daarbij ligt bij het beschermen van cliënten en medewerkers en daarom is een aantal maatregelen van kracht

Educatie- en participatiecentra CJOE gesloten tot en met 6 april
Onze educatie- en participatiecentra CJOE zijn tot en met 6 april dicht. Het gaat om onze locaties in Ypenburg, Zoetermeer, Leidschenveen en Rijswijk. Ook onze inloopvoorziening De Smeltkroes in Rijswijk is tot en met 6 april gesloten.

Maatregelen bij locaties voor Beschermd wonen
De begeleiding bij de locaties voor Beschermd wonen gaat gewoon door zoals cliënten van ons gewend zijn. Wél met aangescherpte hygiëneregels, conform de instructies vanuit het RIVM. Cliënten met verkoudheids- of andere corona-gerelateerde klachten blijven op hun kamer en medewerkers met ziekte verschijnselen blijven thuis. Bezoek op onze locaties voor Beschermd wonen is op dit moment niet mogelijk.
Er is alleen telefonisch en mailcontact mogelijk. We hebben onze cliënten hierover geïnformeerd.

Service Bureau in Rijswijk gesloten
Alle afspraken op ons Service Bureau in Rijswijk vervallen voorlopig en worden vervangen door telefonische of mailafspraken.

Zorgtoeleiding blijft bereikbaar
De Zorgtoeleiding van Fonteynenburg blijft bereikbaar via 085-485 69 01 en via zorgtoeleiding@fonteynenburg.nl

Minder huisbezoeken
Ons ambulante team heeft vooral telefonisch contact met cliënten en beperkt het aantal bezoeken tot een minimum. We hebben onze cliënten hierover geïnformeerd.

Extra aandacht voor corona-effect op psychische kwetsbaarheid
Vanzelfsprekend besteden we bij onze begeleiding veel aandacht aan de effecten van de corona-uitbraak op onze cliënten. We denken met hen mee hoe zij er het beste mee om kunnen gaan en zich voor kunnen bereiden.. Bijvoorbeeld hoe zij persoonlijk om kunnen gaan met de instructies vanuit de overheid en hoe zij de komende weken door komen met boodschappen doen enz. Zo kunnen onze cliënten die gebruik maken van de Voedselbank elke week een supermarkt-bon ter waarde van 15 euro ophalen en hun boodschappen bij de Jumbo doen.

Corona-team voor begeleiding medewerkers
Fonteynenburg heeft een eigen Corona-regieteam ingesteld om medewerkers en cliënten zo goed mogelijk te informeren en begeleiden. Er vindt dagelijkse centrale communicatie plaats en vragen worden zo snel mogelijk beantwoord. Cliënten houden we ook regelmatig op de hoogte.

Aanpassingen
We bekijken dagelijks opnieuw of deze maatregelen moeten blijven bestaan of aangepast worden, rekening houdend met het advies vanuit de RIVM.

We dragen met deze maatregelen bij aan het tegengaan van verdere verspreiding van het coronavirus en houden op deze manier onze essentiële begeleiding in stand en beschikbaar.

Vragen
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met het Service Bureau van Fonteynenburg. Telefoon 085-485 69 00 of via info@fonteynenburg.nl

 


Buitengewone mensen op
bijzondere locaties!