Alexander is herstelbegeleider bij Fonteynenburg

Ik werk nu 6 jaar bij Fonteynenburg als begeleider. Ik start mijn werkdag met een kopje koffie en een blik in mijn agenda wat de dag gaat brengen en wat ik daarvoor moet regelen. Activiteiten als naar het ziekenhuis gaan met cliënten, boodschappen doen, afspraken maken en gesprekken met cliënten maken de dag afwisselend.

Het contact met de cliënt is heel fijn. Ik werk op een kleine woongroep met 11 cliënten. Elke cliënt is anders. Ieder heeft zijn eigen begeleidingsvraag. Het is fijn om mensen te kunnen helpen, ik haal er voldoening uit

Ik ben er trots op als mensen stappen zetten. Als er een begeleidingsdoel behaald is sluot je dat af en werk je samen aan het volgende doel. Het allerleukste om te doen vind ik de activiteiten met cliënten. Sporten, kringloopwinkels bezoeken en dat soort dingen. Je haalt de clienten dan even uit hun dagelijkse leventje op de locatie en ziet ze ervan genieten.

Ik zie dat mijn cliënt helemaal goed in haar vel zit, ze is vooruit gegaan en dat maakt me trots. Ze doet veel meer dingen zelf en pakt dingen aan. Ik ben blij dat zij nu zelfstandiger in het leven staat!Ik zou graag een voorbeeld van het herstel van een andere cliënt willen noemen, maar het zijn er zoveel dat ik niet kan kiezen.

Fonteynenburg is een leuke organisatie om voor te werken. Je wordt best wel vrij gelaten in je werk, alles is transparant. Mijn team is warm, een warm bad voor mij. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling je kan cursussen volgen en certificaten behalen om professioneel te blijven. Er zijn veel mogelijkheden om je door te ontwikkelen

Ik zie mijn toekomst als begeleider, ik vind het leuk om cliënten face-to-face te begeleiden. Ik blijf  dit werk nog lang doen, ik zit helemaal op mijn plek hier!