Specifieke Doelgroepen

Fonteynenburg begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid, soms in
combinatie met andere problematiek. Zo begeleiden we ook:


Cliënten met een verslaving

Heb je een verslaving, dan ben je welkom bij Fonteynenburg. Wij begeleiden mensen met een verslaving. Bij een harddrugsverslaving moet je dan wel in remissie zijn voor aanmelding bij Fonteynenburg. In remissie zijn betekent:

  • Wanneer je je als cliënt aanmeldt of wordt aangemeld mag je minimaal 6 maanden vóór de plaatsing geen harddrugs meer gebruikt hebben. Dit is aantoonbaar op grond van regelmatige bloed/urinecontroles.
  • Je bij aanmelding minimaal 6 maanden onder behandeling staat én blijft gedurende je begeleiding door Fonteynenburg.
  • Je voldoende gemotiveerd bent en blijft om geen harddrugs meer te gebruiken gedurende je begeleiding door Fonteynenburg.

 


Dove en slechthorende cliënten

Ben je auditief gehandicapt dan krijg je bij onze locatie De Startbaan in Zoetermeer specifiek afgestemde begeleiding. Onze ervaren dove en horende herstelbegeleiders zijn geschoold in de Nederlandse Gebarentaal. De Startbaan biedt naast beschermd wonen in Zoetermeer ook mogelijkheden voor begeleiding bij jou thuis.


Cliënten met een justitieverleden

Fonteynenburg biedt ook Beschermd wonen begeleiding aan cliënten met een justitieverleden. In Rijswijk bij Wisselspoor en de Beukenhof. In Den Haag zijn er Beschermd wonen mogelijkheden op onze locatie Ypendael in Ypenburg. Daarnaast bieden wij Begeleiding thuis in Rijswijk en Den Haag.


Cliënten met een licht verstandelijke beperking

Op de Fonteynenburg locaties Wisselspoor en de Beukenhof in Rijswijk bieden wij Beschermd wonen in een groep voor cliënten met een psychiatrische aandoening in combinatie met een licht verstandelijke beperking. Ook bieden wij Begeleiding thuis voor deze doelgroep in de hele regio Haaglanden.


Heb je vragen over de verschillende begeleidingsvormen, of wil je in gesprek over de mogelijkheden
voor jouw eigen situatie? Neem contact op met onze zorgtoeleiding!   


Iedereen is
bijzonder

Fonteynenburg is anders, omdat de cliënten, ervaringsdeskundigen en medewerkers dat ook zijn.Buitengewone mensen op
bijzondere locaties!