BUITENGEWONE CLIËNTEN

Fonteynenburg is gespecialiseerd in het begeleiden van vier specifieke doelgroepen:

mensen met psychiatrische kwetsbaarheid in combinatie met:


Cliënten met een verslaving

Heb je een verslaving, dan ben je bij Fonteynenburg welkom. Wij begeleiden mensen met een verslaving. Bij een harddrugsverslaving moet je dan wel in remissie zijn voor aanmelding bij Fonteynenburg. In remissie betekent dat:

  • Wanneer je als cliënt je aanmeldt of wordt aangemeld mag je minimaal 6 maanden voor de plaatsing geen harddrugs meer gebruikt hebben. Dit is aantoonbaar op grond van regelmatige bloed/urinecontroles.
  • Je bij aanmelding minimaal 6 maanden onder behandeling staat én blijft gedurende je begeleiding door Fonteynenburg.
  • Je voldoende gemotiveerd bent en blijft om geen harddrugs meer te gebruiken gedurende je begeleiding door Fonteynenburg.

Dove en slechthorende cliënten

Ben je auditief beperkt dan krijg je bij locatie De Startbaan in Zoetermeer specifiek afgestemde begeleiding. Onze ervaren dove en horende herstelbegeleiders zijn geschoold in de Nederlandse Gebarentaal. De Startbaan biedt naast Beschermd wonen in Zoetermeer ook mogelijkheden voor Begeleiding thuis.


Licht verstandelijke beperking

Op de Fonteynenburg locaties Wisselspoor en de Beukenhof in Rijswijk bieden wij Beschermd wonen voor cliënten met een psychiatrische aandoening in combinatie met een licht verstandelijke beperking. Tevens bieden wij Begeleiding thuis voor deze doelgroep in de hele regio.


Cliënten met een justitieverleden

Fonteynenburg biedt Beschermd wonen begeleiding aan cliënten met een justitieachtergrond in Rijswijk bij Wisselspoor en de Beukenhof. In Den Haag zijn er Beschermd wonen mogelijkheden op onze locatie Ypendael. Daarnaast bieden wij  Begeleiding thuis in Rijswijk en Den Haag.

Heb je vragen over de verschillende begeleidingsvormen, of wil je in gesprek over mogelijkheden voor begeleiding in jouw eigen situatie? Neem contact op met onze zorgtoeleiding!